MaaritTuomi Lahtelainen perusnainen - politiikkaa sisulla ja sydämellä

Kunniamurhia ja rinnakkaistodellisuutta

Nasima Razmyar otti tänään Iltasanomien haastattelussa kantaa maahanmuuttajanaisten tilanteesta Helsingissä, kuinka kunniaväkivalta pakottaa monet maahanmuuttajanaiset elämään pelossa.

Sinänsä kunnioitettavaa ja rohkeaa, että Nasima uskalsi nostaa tämän aiheen esille. Kantasuomalaisen esittämänä tämäkin mielipide ja kannanotto olisi leimattu vähintäänkin kulttuuria loukkaavaksi.

Kunniamurhat, eivätkä muutkaan barbaariset tavat, kuten sukuelinten silpominen todellakaan kuulu kulttuuriimme.

Tässä haastattelussa ei kuitenkaan esitetty konkreettisia toimenpiteitä, joilla tällaisten rinnakkaistodellisuuksien syntyminen voitaisiin estää. Siihen ei taida valitettavasti meidän nykyiset kotouttamistoimenpiteemme riittää.

Kysymys kuuluukin, onko sellaisia edes olemassa vai onko tällainen käyttäytymismalli niin syvälle juurtunutta, että siitä poisoppiminen vaatii useamman sukupolven, vai onnistuuko se sittenkään? Jotenkinhan meidän pitäisi tämäkin asia kyetä ratkaisemaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Olisiko parempi että tuollaista kulttuuria ei päästettäisi maahan lainkaan? Tosin vahinko on jo tapahtunut. Viranomaisilta toivoisi jämäkämpää puuttumista näihin rikoksiin. Toistaiseksi näihin ei ole uskallettu puuttua rasismisyytösten pelossa. Suomessa syntyneitä tyttöjä on silvottu vihervasemmistolaisen politiikan ja suvaitsevuuden ansiosta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kunniamurhat, eivätkä muutkaan barbaariset tavat, kuten sukuelinten silpominen todellakaan kuulu kulttuuriimme."

Olet oikeassa. Meidän kulttuurimme on kulutuskulttuuri, jossa ihmisen hyvyyttä mitataan sillä, paljonko hän kuluttaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ei paljonko, vaan MITÄ hän kuluttaa ja vieläpä miten kuluttaa.

Kulutuskulttuureja on erilaisia, mutta sellainen kulttuuri, jossa miehen ja koko suvun kunnia sijaitsee yhden naisen haarojen välissä, on äärikapitalistista naisten riistoa!

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Maarit. Pidin. Sanot: Onko sellaista, edes olemassakaan? Sanon: On. Kaikki he, ketkä uskossaan uskovat, johonkin toiseen, kuin Jeesukseen Kristukseen, lapset,- aikuiset. Sellaiseen opetukseen, vaikkapa, pyhäkouluun, missä opetetaan Hänen tuntemistaan. On tae, heidän, vastaanottaessaan; Hänen kaltaisuutensa. He pääsevät samasta osalliseksi, mikä meitä on "kantanut", jo pitkään, että vielä tässä olemme. Kiitos. Siunaten Lasse.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Häpeällisen häpeäkulttuurin piirissä tapahtuvia häpeämurhia ei pitäisi kaunistella kutsumalla niitä jollakin muulla nimellä. Ihan kunniatonta touhuahan se on.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nasima avautui sopivasti vaalien alla.

Tässä sitten toinen muslimi eli Anter Yasa tylyttää rajusti feministejä ja muita suvakkeja, liittyen Haagassa tapahtuneeseen kunniaväkivalta tapaukseen. Löisin vetoa että jos kirjoittaja olisi persu, niin vihapuheesta huudettaisiin taas kiivaasti.

"Missä suvaitsevaiset mukafeministit? Ai, niin, kun kyse on muslimimiehestä ja islamilaisesta naisvihaisesta konservatismista, niin ei viitsitä sanoa mitään, sillä sehän on rasismia.

Hijabit ovat aina valinnanvapautta, voimaannuttavia, feministisiä ja ihania monikultturellisia asusteita, sanoivat suomalaiset suvaitsevaiset. Islam ei ole naisia sortava, sanoivat ennaltaehkäisevän yksikön ylikomissaarit.

Herätkää, suomettuneet hyödylliset idiootit. Me muslimitaustaiset maahanmuuttajat joudumme kärsimään tästä, samalla kun taputtelette toisianne selkään ja kehutte suvaitsevaisuuttanne. Kehtaatte vielä leimata minua rasistiksi, kun puhun tästä."

https://www.anteryasa.fi/haagassa-tapahtui-naisiin...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kai ymmärrät, että telaketjufeministimiehillä ja -naisilla on uskomaton kyky kääntää Antero Yasan kirjoitus häntä itseään vastaan? Yasa on petturi, joka ei suostu asettumaan siihen uhrin asemaan, jonka mainitut feministit ovat hänelle luoneet ja suoneet. Toisin sanoen, ilmaistessaan itseään kuin valkoinen mies, jonka syytä kaikki maailman paha on, Yasa syyllistyy ilman muuta rasismiin.

Kunniamurhat ovat valkoisen miehen ja kolonialismin syytä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Tässä haastattelussa ei kuitenkaan esitetty konkreettisia toimenpiteitä, joilla tällaisten rinnakkaistodellisuuksien syntyminen voitaisiin estää."

Nazima ei niitä toimenpiteitä voisikaan ehdottaa, ne olisivat hänen puolueensa arvojen vastaisia. Kiitos, että edes välillä puhuu järkeä, kuten Iltiksen haastattelussa, jossa oikoo suomalaisten käsityksiä kunniamurhista. Miten viattoman lapsellisia suomalaiset ovatkaan islamin suhteen tai tietoisen välinpitämättömiä, kun muistelen Jari Tervon "suomalaisetkin tekevät kunniamurhia"- jolla taas dumpattiin musliminaiset helvettiin. Tai Oulun raiskausvyyhdin paljastuminen, miten teinityttöjen joukkoraiskauksia tekevät suomalaisetkin.

Pahin virhe tehtiin jo alunperin, ettei islamilaiselle maahanmuutolle asetettu naiskiintiötä. Perheenyhdistämisten myötä, kun kymmenen vuotta sitten pääsi julkisuuteen tieto, että Maahanmuuttovirasto epäilee ihmiskauppaa, koska perheenyhdistämisten myötä saapuu tyttöjä moninkertainen määrä poikiin nähden, keskustelu vaiettiin mediassa jo seuraavana päivänä.

Kaikkein tärkeintä olisi antaa poliittista ja fundamentalistista islamia pakoon lähteneille muslimeille ääni mediassa ja antaa heille yhteiskunnan tuki taistelussa tänne pesiytynyttä fundamentalismia vastaan.

Kotouttamisen lähtökohtana pitää olla pakolliset yhteiskuntaopin tunnit tasa-arvosta ja yksilön vastuusta sekä sen iskostaminen, että tasa-arvon hyväksyminen on Suomeen jäämisen ehto. Pakolaiskeskuksissa on aikaa opettaa sukupuolineutraalia kasvatusta, eikä sallia mitään sukupuolierottelua, shokkikotoutusta heti alusta vaan, eivät muslimit kivikaudelta tule, vaikka heidän uskontonsa on sille tasolle jäänytkin.

On pystyttävä yksinkertaisesti sanomaan, että se on "my way or the highway" - Tarantinon Reservoir Dogs pätkän sitaattia lainatakseni.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Tässä haastattelussa ei kuitenkaan esitetty konkreettisia toimenpiteitä, joilla tällaisten rinnakkaistodellisuuksien syntyminen voitaisiin estää. "

MV-lehti ja Oikeamedia pois niin auttaisi paljonkin vähentämään rinnakkaistodellisuuksien muodostumista.

Toimituksen poiminnat