MaaritTuomi Lahtelainen perusnainen - politiikkaa sisulla ja sydämellä

Tehdään näistä sittenkin vanhustenhoitovaalit

Viimepäivien uutiset suomalaisen vanhustenhoidon tilasta ovat järkyttäneet kansalaisia ja päättäjiä. Ja syystäkin.

Kyseinen tilanne alkoi purkautua huolestuneen lähihoitajan yhteydenotosta.  Superille tämä ei tullut kuitenkaan niin sanotusti puskista vaan liitto on jo vuosia puhunut alan ongelmista.

Hoitoalalla työskenteleville nämä uutiset eivät ikävä kyllä myöskään tulleet yllätyksenä. Osalle hoitajista tämä on valitettavasti arkipäivää. Ei ihme, että vaihtuvuus alalla on suuri, kun työ kuormittaa sekä henkisesti että fyysisesti liikaa. Moni joutuu työskentelemään myös etiikkansa vastaisesti ja asioihin puuttumisen pelkona on työpaikan menetys. Itselläni on kuitenkin ollut onni työskennellä laitoksissa, joissa hoito on ollut asianmukaista ja inhimillistä.

Sekä mikä minua ihmetyttää on se, että miksi nämä uutiset ovat vasta nyt pöyristyttäneet ja herättäneet ihmiset? Neuvottelupäällikkö Pia Zaerensin mukaan SuPer on jo vuosia ollut yhteydessä sosiaali- ja terveysalan yrityksiin ja niiden johtoon sekä viranomaisiin ja pyrkinyt saamaan korjausliikettä alan epäkohtiin.  Kuitenkin laihoin tuloksin.

Villinä veikkauksena heitän, että lähestyvillä eduskuntavaaleilla sekä paikallaan junnaavalla sote-käsittelyllä saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa. Toki toivon, että kyse on puhtaasti ja vilpittömästi aidosta huolesta vanhustenhoitomme tilasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Yksityisten hoivajättien palvelukodeissa vallitsee pelon ilmapiiri"

https://hoitajat.net/ajankohtaista/yksityisten-hoi...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Maarit. Pidin kirjoituksestasi. Vanhusten hoitohyvyydessä näkyy kansan vauraus. Sinulla on hyvä ajatus ja Perussuomalaisilla on parhaat edellytykset hoitaa asiat asianmukaiseen kuntoon. Kavereita kyllä tarvitsemme. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Vanhustenhoitovaalit tulevat ilman muuta, sillä alan yksityisbisnes on mennyt aivan sikailuksi, joka muistuttaa ryöstönomaista toimintaa. Samalla hoidokit ovat olleet vaihtelevasti heitteillä.

"Kohun keskellä olevan Esperi Caren toimitusjohtaja on tienannut miljoonia hoivayhtiön johdossa"
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005980053....

Kohun jälkeen oli näppärää irtisanoutua miljoonat mukanaan.

Markkinatalouden toimintamalli:
"Kapitalistisella yrityksellä ei voi olla vallitsevia käsityksiä ja käyttäytymissääntöjä, jotka koskevat hyvää ja pahaa, oikeaa ja väärää, arvokasta ja arvotonta, hyväksymistä ja hylkäämistä.
Yritys on yhden asian liike.
Sen tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon varallisuutta omistajilleen."
https://fi.wikiquote.org/wiki/Bj%C3%B6rn_Wahlroos

Antti Harkila

On tehtävä talouden tasapainotusvaalit ensin. Kun talous on kunnossa ongelmat on helpompi hoitaa!

Toimituksen poiminnat