MaaritTuomi Lahtelainen perusnainen - politiikkaa sisulla ja sydämellä

Jäätävästä kesästä värikkääseen syksyyn

Kulunut kesä on ollut ilmojen suhteen jäätävän kylmä ja tuulinen. Loppukesä toi tullessaan kuitenkin lämpötilan nousun, myös poliittisessa elämässä.

Keskustelu Kreikan kolmannesta tukipaketista oli jäätävän kesän kuuma kestoaihe. Ja keskustelu Kreikan veloista tulee todennäköisesti jatkumaan vielä tulevinakin kesinä. Pahimmassa tapauksessa keskusteluun saadaan mukaan vielä muitakin veloissa rämpiviä maita. Ei siis ihme, että äänenpainot eurosta eroamiseen ovat nousussa ja kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä eurosta eroamiseen on vireillä. Nähtäväksi jää, miten eduskunta aikanaan aloitteeseen suhtautuu. Euroon liittymisestähän ei aikanaan kansanäänestystä järjestetty, joten olisiko nyt aika kysyä kansan mielipide asiasta? Mehän kun kuitenkin olemme maksajan roolissa.

Lämpötilan nosti lähelle hellelukemia ns. Immos-kohu vaiherikkaine keskusteluineen. Tuntui kuin Suomi olisi jakautunut heihin ja meihin sekä puolesta ja vastaan -ihmisiin. Monikulttuurisuudesta tuntui jokaisella olevan jonkinlainen kanta ja mielipide.

Maahanmuutto on tärkeä aihe, josta tulee voida keskustella kiihkottomasti ilman leimautumisen pelkoa. Perussuomalaiset ovat aiheellisesti vaatineet maahanmuuton kustannusten ja vaikuttavuuden selvittämistä. Me suomalaiset veronmaksajat kun olemme tässäkin asiassa maksajan roolissa.

Näiden kahden tunteita herättäneen aiheen rinnalla on käyty keskusteluja myös yhteiskuntasopimuksesta, joka tosin keskustelujen ja mielipiteenvaihtojen määrän osalta näyttää olevan toissijainen aihe. Meidän palkansaajien ja veronmaksajien kannalta tämä on kuitenkin oleellinen aihe, joka koskettaa nimenomaan sitä meidän maksajan roolin taloudellista tulopuolta. Työajan mahdollisella pidennyksellä on vaikutusta työssä jaksamiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

Värikkyyttä syksyyn tuo Fennovoiman ydinvoimalahankeen toteutuminen kun kotimaisuusaste sittenkin toteutui. Tämä on Immos-kohun ohella aihe, joka varmasti saa vielä pitkälle syksyyn liikehdintää sekä turuilla, toreilla että somessa.

Haasteita meillä riittää työttömyydessä, talouden ja kilpailukyvyn elvyttämisessä sekä julkisen talouden tasapainottamisessa, joten vuodenajasta ja lämpötilasta riippumatta meidän tulisi nyt puhaltaa yhteen hiileen ja löytää se jälleenrakentamisen henki, jolla edelliset sukupolvet ovat isänmaamme rakentaneet. Talkoohenkeä tarvitaan ja niihin talkoisiin tulisi kaikkien osallistua. Mielipide-eroista huolimatta, isänmaan etua ajaen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MaaritTuomi kuva
Maarit Tuomi

Samaa mieltä eurosta. Olisi aikanaan pitänyt järjestää kansanäänestys asiasta. Nyt pitäisi perinpohjaisesti selvittää, mitä seurauksia erosta oikeasti tulisi, vai tulisiko mitään. Joidenkin poliitikkojen ego tosin voi saada pienen kolauksen...
Itse olen työskennellyt hoitoalalla, jossa todellakin kaikki löysät on jo nyt otettu pois.
Monilla vanhemmilla on vanhemmuus täysin hukassa. Lapset ovat kuin elo pellossa ilman sääntöjä ja rajoja. Rajat ovat kuitenkin rakkautta ja tuovat lapselle turvallisuuden tunnetta, samoin kuin säännöllinen päivärytmi.

Toimituksen poiminnat